Start onze module
Begaafdheid Op Je Bord

Begeleiden van (hoog)begaafde mensen en hun directe omgeving is specialistisch werk. Het is te vergelijken met een ambacht – Iets dat vaak aanzienlijke vaardigheden vereist. Wil je dit ‘ambacht’ goed (blijven) uitvoeren is het noodzakelijk dat je actief bezig bent met de toekomst en zelf de regie en verantwoordelijkheid neemt over de kennis.

Begaafdheid Op Je Bord is een spreekstuk dat uitnodigt om op interactieve wijze met elkaar in gesprek te komen en samen met elkaar de verschillende kenmerken rondom (hoog)begaafdheid in kaart te brengen. Aan de hand van Begaafdheid Op Je Bord gebeurt dit zoveel mogelijk vanuit de neutraliteit met als doel de impact van (hoog)begaafdheid te onderzoeken en ontdekken. Begaafdheid Op Je Bord helpt je zonder oordeel te kijken. Je gaat op creatieve wijze onderzoeken wat eigen is voor de persoon in kwestie. Wij geloven dat verschil het enige is hetgeen we allemaal gemeen hebben. Daarom is Begaafdheid Op Je Bord geen algemene benadering, maar een benadering waarin wordt afgestemd op het individu en diens eigenheid.

Wat is Begaafdheid Op Je Bord?

Begaafdheid Op Je Bord is een interactieve werkvorm die je in staat stelt je kennis over (hoog)begaafdheid verder te ontplooien. Daarnaast kan deze werkvorm als intervisiemethode of psycho-educatiemiddel worden ingezet. Begaafdheid Op Je Bord helpt op de eigen ontdekkingstocht, is doelgericht, maakt nieuwsgierig, biedt structuur, geeft inzicht en stimuleert op punten waar dat zinvol is.

De opleiding in het kort

De module wordt zowel bij ons op locatie en incompany aangeboden. De module duurt twee dagen, elk van 10.00 uur tot 16.00 uur inclusief 1 uur lunchpauze.

Er is geen specifieke doelgroep bepaald voor deze module. Het niveau waarop de module wordt verzorgd is HBO.

Voor inschrijving aan deze module gelden geen vooropleidingseisen.

Er is geen vrijstellingenbeleid van toepassing op deze module.

Er zijn momenteel géén trainingen gepland op basis van open inschrijving. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden voor een training te bespreken. 

Wat leer je?

Wat verkrijg je?

Schrijf je in voor deze module

€ 950,-
vrijgesteld van btw

De module Begaafdheid begrijpen en begeleiden d.m.v. Begaafdheid Op Je Bord met nummer SKJ211551 is geaccrediteerd voor 10 punten.

Bestel ons product

Direct aan de slag met Ontdek Jezelf op Je Bord?

Ontdek Jezelf Op Je Bord ondersteunt jou om te onderzoeken welke behoeften en waarden schuilgaan onder gedrag. Dit inzichtelijk maken kan zorgen voor meer begrip bij de omgeving, bewustwording bij de persoon in kwestie en geeft gelegenheid om, in plaats van een regel op gedrag, een alternatief te formuleren, (een andere manier van gedrag te verzinnen) dat nog wel in de behoeften en/ of waarden van het individu voorziet, maar beter passend is binnen de context of omstandigheid waarin iemand zich bevindt. De kans op herhalend gedrag neemt hiermee af.

€ 86,50 incl. btw

Over Extrass

Extrass is een trainings- en opleidingsbureau dat werkend Nederland bezielt te verbinden met zichzelf, de ander en de organisatie. Wij bieden doorgrondende trainingen op het gebied van gedrag aan de hand van bewezen methodische werkvormen.

Het bewerkstelligen van erkenning voor ieders denken, voelen, willen en doen. Met als gevolg dat het innerlijk elkaar vindt, wanneer ego’s zich van elkaar afkeren. Dat is ons doel.

Alle academy modules

Module

Ontdek Jezelf Op Je Bord

De module ‘Ontdek Jezelf Op Je Bord’ geeft elke deelnemer tools om in te zetten bij het bespreekbaar maken van diverse dilemma’s.

Module

Autisme Op Je Bord

Autisme Op Je Bord is een spreekstuk dat uitnodigt om op interactieve wijze met elkaar in gesprek te gaan over de manier waarop het autisme zich manifesteert en hetgeen hieraan ten grondslag ligt.

Module

Alles Op Je Bord

Vind jij het lastig kiezen uit ons opleidingsaanbod en wil je kennismaken met alle modules? Goed nieuws! Met onze totaalmodule ‘Alles Op Je Bord’ geniet je voordelig van alle methodische werkvormen die wij jou kunnen bieden.